Horseback Archery

Horsebows 

Ideaal voor het boogschieten te paard is de horsebow. Eeuwen terug is deze boog al ontwikkeld. De originele horsebows zijn aan de buikzijde met horn belegt en aan de rugzijde met sinew belegt. In het midden is bamboo, of soort gelijk, vervaardigd. En over bijna de gehele lengte van de boog zijn deze drie lagen omwikkeld met sinew. De bogen zijn dus composite bogen. 

Vandaag aan de dag hebben we ook gelamineerde horsebows van hout en glaslaminaat en leer. Deze bogen zijn schitterend afgewerkt. We hebben de Mongolische horsebow van hout en glaslaminaat op voorraad. Zie foto. Klik nog een keer op de foto, voor vergroting van de foto. 

Horsebow, gelamineerd, bekleed met leer, schitterend afgewerkt.

 
 
 

  

Horsebow

  

 
 
 

  

Horsebow

  

Boogschieten te paard (Horseback archery) 

Tevens willen wij de mogelijkheid ontwikkelen in “horseback archery”; boogschieten te paard. Deze eeuwenoude traditie vereist wel de nodige oefening! In de eerste plaats moet u vaardigheden ontwikkelen in het paardrijden en in de tweede plaats goed kunnen boogschieten en … dan dit combineren. Het paard moet ook getraind worden in het horen van de “twang” van de pees,  tijdens het lossen van de boog. Zie foto’s bij een van onze eerste pogingen van horseback archery.  

 

 

 

 

Zadels (horseback saddles) 

Het zadel met het boogschieten  te paard is zeer belangrijk. Het zadel is beduidend anders dan een gewoon zadel, het heeft een veel hogere achterkant en voorkant. Hierdoor zit de berijder veel veiliger en stabiel.